VIDEO  Proteste în Iran: televiziunea de stat a fost atacată de protestatari

Postul de televiziune de stat iranian a fost atacat sâmbătă, un buletin de ştiri în direct fiind întrerupt de un mesaj împotriva liderului ţării. Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său, potrivit BBC.

6190 afișări
Imaginea articolului Proteste în Iran: televiziunea de stat a fost atacată de protestatari

Proteste în Iran: televiziunea de stat a fost atacată de protestatari

Grupul care a atacat postul tv s-a autointitulat „Adalat Ali", sau Justiţia lui Ali. Buletinul de ştiri a fost întrerupt, în jurul orei locale 18:00, cu imagini care îl arătau pe liderul suprem al Iranului cu o ţintă pe cap. De asemenea, iranienii au putut vedea fotografii ale femeilor ucise în timpul protestelor din ţară.

Imaginile conţineau mesajele „alăturaţi-vă nouă şi ridicaţi-vă" şi „sângele tinerilor noştri curge de pe mâinele voastre". Întreruperea buletinului de ştiri a durat doar câteva secunde.

Astfel de manifestări împotriva ayatollahului Ali Khamenei sunt rare, acesta deţinând o putere aproape totală în Iran. Totuşi, după moartea tinerei reţinute de Poliţia morală pentru că nu şi-a acoperit părul, în Iran au izbucnit numeroase proteste. Grupurile pentru drepturile omului afirmă că peste 150 de persoane au fost ucise de la începutul protestelor din Republica Islamică, la 17 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici