Proteste în Serbia: manifestanţii cer demisia preşedintelui Vucic

  • Mii de protestatari au ieşit pe străzile oraşelor din Serbia, nemulţumiţi de incapacitatea guvernului de a stopa violenţa
  • Oamenii au cerut demisia preşedintelui Aleksandar Vucic
  • Manifestanţii acuză autorităţile de menţinerea unei culturi a violenţei, după atacurile armate din 3 şi 4 mai
2258 afișări
Imaginea articolului Proteste în Serbia: manifestanţii cer demisia preşedintelui Vucic

Sursa foto: Hepta

Sârbii au defilat cu figuri în mărime naturală ale personalităţilor guvernamentale de frunte în salopete de închisoare, în timpul celei de-a şaptea săptămâni de proteste, declanşate de atacurile armate din trei respectiv patru mai. Menţinerea unei culturi a violenţei este responsabilă de atacuri şi în ciuda măsurilor limitate luate de guvern, astfel de incidente se pot repeta în viitor, acuză protestatarii.

În capitala Belgrad, zeci de mii de manifestanţi au blocat o autostradă importantă şi au cerut guvernanţilor demisia. De asemenea, oamenii au luat cu asalt străzile din Novi Sad, Kragujevac şi Nis ca să protesteze.

Nici preşedintele Aleksandar Vucic nu a fost ocolit de protestatari:„Vucic afară!” a scandat mulţimea de la Belgrad.

Manifestanţii au cerut, de asemenea, demisia ministrului de interne al Serbiei, Bratislav Gasic, şi a şefului serviciilor secrete, Aleksandar Vulin, pe care îi acuză că nu au oprit la timp atacurile sângeroase.

„Timpul lucrează în favoarea noastră şi, oricât de mult va dura, vom persevera şi, în cele din urmă, ne vom îndeplini obiectivele”, a declarat un protestatar.

Serbia are o cultură a armelor profund înrădăcinată şi, împreună cu restul Balcanilor de Vest, este inundată de arme şi muniţii în rândul civililor, după războaiele din anii 1990 care au destrămat fosta Iugoslavie. Cu toate acestea, atacurile armate în masă au fost rare până luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici