Proteste la Belgrad împotriva marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor / Protestatarii au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei

Mii de activişti religioşi şi militanţi de dreapta au mărşăluit duminică prin capitala Serbiei, cerând autorităţilor să interzică marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor.

513 afișări
Imaginea articolului Proteste la Belgrad împotriva marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor / Protestatarii au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei

Proteste la Belgrad împotriva marşul Gay Pride planificat pentru weekendul viitor / Protestatarii au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei

Printre protestatari - care purtau un steag masiv al Serbiei - s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei, relatează Reuters.

Într-o predică, şeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Porfirije, a declarat că evenimentul EuroPride ameninţă valorile tradiţionale ale familiei.

"Ei vor să profaneze sfinţenia căsătoriei şi a familiei şi să impună o uniune nenaturală ca substitut al căsătoriei", a spus el mulţimii.

Grupurile LGBT şi cele de apărare a drepturilor au declarat în repetate rânduri că vor mărşălui sâmbăta viitoare, chiar dacă autorităţile vor anula marşul.

În trecut, guvernele sârbe au interzis paradele Pride, iar unele evenimente de la începutul anilor 2000 au fost marcate de violenţe.

Bruxelles-ul a declarat că Serbia trebuie să facă o serie de reforme pentru a deveni membră a UE, inclusiv îmbunătăţirea statului de drept şi a situaţiei drepturilor omului şi a minorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici