Publicaţiile americane le cer cititorilor să le ajute la examinarea e-mailurilor lui Sarah Palin

Ziarele americane le cereau vineri cititorilor să le ajute să examineze miile de e-mailuri primite şi trimise de Sarah Palin în perioada în care era guvernator de Alaska, după ce aceste mesaje au fost date publicităţii în virtutea libertăţii de informare.

473 afișări
Imaginea articolului Publicaţiile americane le cer cititorilor să le ajute la examinarea e-mailurilor lui Sarah Palin

Publicaţiile americane le cer cititorilor să le ajute la examinarea e-mailurilor lui Sarah Palin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile din Alaska au comunicat mai multor ziare, între care New York Times, circa 24.000 de pagini conţinând mii de mesaje electronice trimise sau primite la adresele governor@alaska.gov şi gov.sarah@yahoo.com.

Sarah Palin a guvernat Alaska din decembrie 2006 până în iulie 2009, şi, de la demisie, este figura centrală a mişcării ultraconservatoare "tea party".

Misiunea de a analiza o cantitate atât de mare de mesaje este atât de dificilă, încât mai multe publicaţii, între care site-ul de stânga Huffingtonpost.com şi New York Times, le cer cititorilor lor să le ajute.

La origine, CNN şi cotidianul Anchorage Daily News au cerut în 2008, în momentul în care Sarah Palon s-a alăturat tandemului republican la alegerile prezidenţiale, să fie făcute publice e-mailurile acesteia, în numele libertăţii de informare.

În perioada respectivă, autorităţile au declarat că nu pot face acest lucru, argumentând că aceste date sunt stocate pe suporturi vechi şi că Sarah Palin şi-a folosit inclusiv adresa de Yahoo pentru corespondenţa oficială.

Palin nu a anunţat încă dacă vrea să candideze pentru învestitura republicană la alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar deplasarea în nordul Statelor Unite a relansat speculaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici