Publicaţiile ruseşti publică informaţii false despre capitala Ucrainei că ar fi „încercuită". Primarul Kievului: „Nu credeţi minciunile” / „Sunt false”

  • UPDATE: Primarul Kievului a declarat, într-un comunicat de presă, că rapoartele potrivit cărora capitala este înconjurată de forţele ruseşti sunt false.
  • Primarul Kievului, Vitali Klitscho, descrie capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" şi spune că o evacuare a civililor nu va fi posibilă.
6577 afișări
Imaginea articolului Publicaţiile ruseşti publică informaţii false despre capitala Ucrainei că ar fi „încercuită". Primarul Kievului: „Nu credeţi minciunile” / „Sunt false”

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, descrie capitala Ucrainei ca fiind „încercuită": „Ne aflăm la graniţa unei catastrofe umanitare"

UPDATE: Primarul Kievului a declarat că rapoartele potrivit cărora capitala este înconjurată de forţele ruseşti sunt false, potrivit The Guardian.

În cursul serii, publicaţii online ruseşti au răspândit informaţii cu referire la mine, potrivit cărora Kievul ar fi fost înconjurat şi evacuarea oamenilor ar fi fost imposibilă", a declarat Vitali Klitschko într-un comunicat. „Şi este ciudat că şi canalele ucrainene de telegramă au început să o răspândească... Nu credeţi minciunile! Aveţi încredere doar în informaţiile din surse oficiale. Împreună, vom rămâne uniţi. Ucraina va învinge!".
 
Un purtător de cuvânt al primarului a declarat pentru Kyiv Independent că Klitschko s-a exprimat greşit duminică mai devreme şi că informaţiile despre trupele ruseşti care ar fi încercuit oraşul sunt "o minciună şi o manipulare".
 
Imaginile din satelit de duminică au arătat o desfăşurare de forţe ruseşti de 5,5 kilometri lungime care avansează spre Kiev.

Vitali Klitscho, primarul Kievului şi fost campion mondial de box la categoria grea, a descris capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" şi a declarat că o evacuare a civililor nu va fi posibilă „deoarece toate căile sunt blocate".

„Ne aflăm la graniţa unei catastrofe umanitare", a declarat el duminică pentru Associated Press, în timp ce în oraş continua starea de asediu care, potrivit lui, permitea autorităţilor să vâneze „sabotori" pe străzi.

„În acest moment, avem electricitate, avem apă şi încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente şi medicamente", a spus primarul, citat de The Guardian.

De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susţineţi Ucraina împreună ... Suntem puternici", a spus el: „Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean şi suntem mândri că avem propria noastră ţară".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici