VIDEO  Putin a trimis şi copii la război. Prizonierilor ruşi li s-a permis să îşi sune părinţii

Generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat sâmbătă reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldaţi ruşi care erau "prost echipaţi", scrie CNN.

29331 afișări
Imaginea articolului Putin a trimis şi copii la război. Prizonierilor ruşi li s-a permis să îşi sune părinţii

FOTO Twitter

"Am capturat în jur de 200 de soldaţi ruşi, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenaţi, prost echipaţi. Îi tratăm conform Convenţiei de la Geneva, conform dreptului umanitar internaţional", a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

CNN nu a reuşit să verifice în mod independent afirmaţiile generalului.

Generalul a mai spus că soldaţilor li s-a permis "să îşi sune părinţii" şi că li s-a dat mâncare şi apă. Kremenetski a declarat că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, şi că Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

"Există o listă de cerinţe cruciale şi încă avem nevoie de mai multe capacităţi. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja a fost folosit în mod corespunzător", a spus el.

Clipurile video de pe mai multe reţele de socializare arată cât de speriaţii sunt soldaţii ruşi, adolescenţi de 17-19 ani. 
Unii dintre ei plâng şi spun că nu ştiau că au fost trimişi la război. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici