Putin admite, la întâlnirea cu directorul AIEA, că este preocupantă situaţia Centralei Zaporojie

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a admis marţi seară, la întâlnirea cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, că situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie generează "preocupări", dar a subliniat că Moscova este deschisă "dialogului".

2859 afișări
Imaginea articolului Putin admite, la întâlnirea cu directorul AIEA, că este preocupantă situaţia Centralei Zaporojie

Putin admite, la întâlnirea cu directorul AIEA, că este preocupantă situaţia Centralei Zaporojie

"Observăm că astăzi există elemente de politizare periculoasă în mod excesiv a tot ceea ce este legat de activităţile nucleare. Noi sperăm foarte mult că, datorită eforturilor dumneavoastră, vom putea reduce această retorică şi vom putea aduce la normalitate cooperarea, în pofida tuturor turbulenţelor şi a proceselor complexe care se întâmplă pe scena globală", a afirmat Vladimir Putin, conform postului de televiziune CNN.

"Sunt bucuros că putem discuta toate problemele de interes comun şi care chiar ar putea genera preocupări pentru unii. Spre exemplu, în privinţa Centralei nucleare Zaporijie. În orice caz, noi suntem deschişi dialogului şi sunt bucuros să vă văd", a subliniat Vladimir Putin la întâlnirea cu Rafael Grossi.

Directorul AIEA a declarat că discuţia este "foarte importantă şi indispensabilă", întrucât există "probleme privind securitatea nucleară, mai ales la Centrala Zaporijie". "După cum ştiţi, am depus eforturi în încercarea de a evita un accident nuclear care poate avea efecte majore în general şi în special în această regiune", a subliniat Rafael Grossi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
aiea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici