Putin ameninţă că va bombarda orice ţară NATO din care vor decola avioanele F-16 spre Ucraina pentru a lovi ţinte militare ruseşti: "Nu vom folosi arme nucleare"

  • Vladimir Putin a vorbit la Forumul Economic de la Sankt Petersburg. BILD a evidenţiat declaraţiile de top ale dictatorului Rusiei.
  • Putin: "Contraofensiva Ucrainei va eşua"
  • Putin: "Zelenski chiar este un nazist"
  • Putin: "Tancurile Leopard sunt deja în flăcări în Ucraina, la fel vor fi şi avioanele F-16"
  • Putin: "Vom bombarda orice ţară membră NATO dacă vor decola avioane F-16 spre Ucraina să bombardeze ţinte militare ruseşti".
  • Putin: "Nu trebuie să folosim arme nucleare"
  • Putin, întrebat despre NATO: "La dracu cu ei, după o vorbă din popor. Avem mai multe rachete nucleare decât NATO"
7572 afișări
Imaginea articolului Putin ameninţă că va bombarda orice ţară NATO din care vor decola avioanele F-16 spre Ucraina pentru a lovi ţinte militare ruseşti: "Nu vom folosi arme nucleare"

Mediafax Foto - AP NEWS

Contraofensiva Ucrainei va eşua

"Ucraina face noi încercări de contraofensivă, luptele au loc chiar acum, inclusiv în direcţia Zaporojie, dar Kievul nu are nicio şansă. Ucraina nu şi-a atins obiectivele în niciunul dintre sectoare, pierderile lor sunt mai mari,  de 1 la 10. Forţele Armate ale Ucrainei au pierdut 186 de tancuri şi 418 vehicule blindate în timpul contraofensivei.  În curând Ucraina va înceta să-şi mai folosească echipamentele, pentru că tot ce foloseşte e din exterior, nu va mai lupta atât de mult”, spune Vladimir Putin, care crede că operaţiunea de contraofensivă ucraineană în Donbas va eşua. 

Zelenski chiar este un nazist 

Putin l-a criticat dur pe Volodîmîr Zelenski şi susţine că Rusia nu este un stat antisemit şi că duce o operaţiune de denazificare a Ucrainei. 

„Am mulţi prieteni evrei din copilărie: ei susţin că Zelensky nu este evreu, ci o ruşine pentru poporul evreu. Pe un piedestal i-a ridicat pe adepţii lui Hitler. Avem tot dreptul să credem că sarcina denazificării Ucrainei este una dintre cheie. Nu le dau nicio evaluare colegilor mei, nu spun niciodată nimic despre Zelensky, dar mă face să mă întreb cum poţi susţine turba neo-nazistă". 

Tancurile Leopard sunt deja în flăcări în Ucraina, la fel vor fi şi avioanele F-16 

Putin îi consideră naivi pe cei care cred că Rusia a devenit dependentă sau stat vasal al regimului de la Beijing. 

În privinţa Occidentului, liderul rus spune: „Partenerii occidentali au refuzat să reglementeze războiul din Ucraina prin mijloace paşnice, ceea ce a forţat Rusia să folosească forţele armate în încercarea de a pune capăt acestui război. Statele Unite au o economie grozavă, acesta este meritul poporului american, dar conducerea de astăzi abuzează de încrederea americanilor. Nu am avut niciodată şi nu avem obiectivul de dedolarizare a economiei ruse sau a economiei mondiale”.

Putin mai spune că NATO este atrasă în războiul din Ucraina, dar este încrezător că ruşii vor putea respinge atacurile efectuate de tancurile şi avioanele occidentale. 

"Tancurile Leopard sunt deja în flăcări în Ucraina, la fel va fi şi cu avioanele F-16. Dar dacă acestea vor decola de pe aerodromurile ţărilor NATO, le vom bombarda, căci este un pericol serios de implicare în continuare a NATO în războiul dus împotriva Rusiei. Iar atacurile asupra regiunii Belgorod şi asupra Kremlinului sunt o încercare de a provoca Moscova la acţiuni puternice serioase", a spus Putin, potrivit Bild

El a menţionat că nu costă nimic pentru Rusia să distrugă orice clădire din centrul Kievului, dar din mai multe motive acest lucru nu o va  face.

Nu trebuie să folosim arme nucleare

"Toată lumea aşteaptă să începem să apăsăm butoane, dar nu vom face asta, Kievul nu are succese militare. Occidentul nu a vrut să negocieze cu Rusia, dar mulţi occidentali vor asta, şi vom vedea", a spus Putin. 

"Rusia nimereşte ţinte militare în Ucraina cu arme de înaltă precizie - doar uitaţi-vă la modul în care depozitele de arme şi mercenarii lor sunt distruşi", a spus Putin, care mai susţine că nu este necesară utilizarea armelor nucleare. 

"Teoretic, este posibil dacă se creează o ameninţare la adresa existenţei statului rus", a menţionat preşedintele.

Apoi, Putin a încheiat cu o înjurătură: "Rusia are mai multe arme nucleare decât ţările NATO, ei vor să le reducem.....la dracu cu ei, după o vorbă din popor", citează Sky News

Rusia a mutat prima parte a armelor nucleare tactice  în Belarus, dar transferul va fi finalizat până la sfârşitul anului, a spus Putin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici