Putin compară asediul "inacceptabil" din Gaza cu blocada nazistă asupra Leningradului în cel de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat vineri drept "inacceptabil" asediul Israelului asupra Fâşiei Gaza, comparându-l cu blocada nazistă asupra Leningradului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

935 afișări
Imaginea articolului Putin compară asediul "inacceptabil" din Gaza cu blocada nazistă asupra Leningradului în cel de-al Doilea Război Mondial

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Putin a declarat că Israelul a fost supus unui "atac de o cruzime fără precedent" şi că are dreptul să se apere, dar că vărsarea de sânge trebuie să înceteze, avertizând că un atac terestru ar duce la "consecinţe grave pentru toate părţile".

Israelul este acum pe cale să facă ceva "comparabil cu asediul Leningradului din timpul Marelui Război Patriotic", a declarat Putin jurnaliştilor din Kârgâzstan. "În opinia mea, acest lucru este inacceptabil", a spus el. 

Istoricii ruşi numesc lupta împotriva Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial drept Marele Război Patriotic sau Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Asediul Leningradului (8 septembrie 1941 - 27 ianuarie 1944) a fost o blocadă asupra oraşului Leningrad (Sankt Petersburg) din Uniunea Sovietică de către forţele armate germane şi finlandeze. Asediul a durat 872 de zile, până când Germania a fost obligată să se retragă. Asediul a provocat moartea a sute de mii de locuitori, majoritatea din cauza foametei, a bolilor şi a bombardamentelor artileriei germane.

Pentru poporul rus, inclusiv pentru Putin însuşi, Marele Război pentru Apărarea Patriei din perioada 22 iunie 1941 - 8/9 mai 1945 rezonează astăzi la fel de puternic ca întotdeauna.

De când a câştigat controlul asupra ţării, Putin a reaprins atitudinea de Război Rece a statului faţă de Occident, ducând o politică de destabilizare şi de progrese treptate pentru a recuceri teritoriile pierdute, cum ar fi Crimeea în 2014, şi a înfăşurat această politică în mantia patriotismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici