Putin îşi consolidează coaliţia anti-Occident cu ajutorul Chinei

  • Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita pe cel mai important aliat al ţării sale, omologul chinez, Xi Jinping
  • China încearcă să susţină o alianţă cu Rusia împotriva Occidentului
  • Relaţia China-Rusia s-a apropiat pe fondul sancţiunilor internaţionale
1283 afișări
Imaginea articolului Putin îşi consolidează coaliţia anti-Occident cu ajutorul Chinei

Sursa foto: MediafaxFoto

Oficial, preşedintele rus Vladmir Putin se află în China săptămâna aceasta pentru a participa la un forum despre progresul proiectului de infrastructură naţională a lui Xi Jinping.

Când Vladimir Putin a vizitat Beijing pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă la începutul anului trecut, împreună cu Xi Jinping au anunţat un nou parteneriat „fără limite” între ţările lor, Rusia şi China. Acum, preşedintele rus s-a întors în capitala chineză pentru a culege roadele acestei relaţii.

Un nou pod construit către Blagoveshchensk de la Heihe a fost sărbătorit ca simbol al unei noi ere în comerţul transfrontalier şi al relaţiilor dintre cei doi vecini.

China şi-a ajutat partenerul, lovit de sancţiuni în urma invadării Ucrainei, introducând mai mult gaz natural rusesc în provincia sa de nord-est, Heilongjiang. Totodată, prin intermediul presei de stat, invazia rusească a fost justificată iar populaţia chineză susţine agenda politică impusă de Putin.

Când liderii Chinei şi Rusiei se vor întâlni cu ocazia acestei conferinţe, ei vor sărbători întărirea legăturilor lor, în timp ce încearcă să construiască o coaliţie mai largă împotriva Occidentului cu alte guverne similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici