Putin nu mai are curaj să părăsească Rusia. Kremlinul afirmă că este prea "ocupat" pentru a participa la summitul G20 din India

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va participa la summitul G20 din India de luna viitoare, renunţând astfel la o altă reuniune a liderilor internaţionali, după ce săptămâna aceasta a lipsit şi de la reuniunea BRICS din Africa de Sud.

3785 afișări
Imaginea articolului Putin nu mai are curaj să părăsească Rusia. Kremlinul afirmă că este prea "ocupat" pentru a participa la summitul G20 din India

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Vladimir Putin are un "program încărcat", iar principalul său obiectiv în acest moment este continuarea războiului Rusiei în Ucraina vecină, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit serviciului de presă Interfax.

Putin a decis să nu participe la summitul BRICS de la Johannesburg după ce gazdele sud-africane au precizat că vor fi obligate să îl aresteze pentru presupuse crime de război, în baza unui mandat emis de Curtea Penală Internaţională. El a participat la mai multe reuniuni prin legătură video, direct din Moscova. Spre deosebire de Africa de Sud, India nu este semnatară a Curţii Internaţionale de la Haga, notează Bloomberg.

Putin a părăsit rareori Rusia de la invazia din 2022 a Ucrainei, care a declanşat un val de condamnări internaţionale şi sancţiuni fără precedent din partea SUA şi Uniunii Europene. De asemenea, el a lipsit de la summitul G20 de anul trecut din Indonezia.

Putin refuză să meargă şi în Turcia. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, plănuieşte să viziteze Rusia pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin şi a discuta despre acordul privind cerealele prin Marea Neagră. Întâlnirea era iniţial prevăzută să aibă loc la Ankara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici