Putin propune candidatura lui Dmitri Medvedev pentru postul de premier

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus luni Parlamentului candidatura predecesorului său Dmitri Medvedev pentru postul de prim-ministru, a anunţat preşedintele Dumei de Stat (Camera inferioară a Legislativului), Serghei Narîşkin, citat de agenţiile ruseşti.

160 afișări
Imaginea articolului Putin propune candidatura lui Dmitri Medvedev pentru postul de premier

Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În contextul acestui anunţ, Guvernul rus, condus de Putin până luni la prânz şi până la învestirea sa la preşedinţie, şi-a prezentat demisia, potrivit agenţiilor, conform Constituţiei.

Dmitri Medvedev, care tocmai şi-a încheiat mandatul de patru ani la Kremlin, urmează să înceapă procesul nominalizării sale la conducerea Guvernului luni, întâlnindu-se cu liderii grupurilor parlamentare din cadrul Dumei de Stat.

O sesiune extraordinară a acestei Camere este prevăzută pentru marţi, începând cu ora 11.00 GMT (14.00, ora României), la finalul căreia el urmează să fie confirmat, fără surprize, în postul de premier.

Dnmitri Medvedev a rămas, în decursul întregului său mandat de preşedinte, în umbra lui Vladimir Putin, după ce acesta a fost nevoit să părăsească Kremlinul în 2008.

Vladimir Putin a depus jurământul luni pe Constituţia rusă, redevenind astfel preşedintele Rusiei, pentru un al treilea mandat, la patru ani după ce a fost nevoit să renunţe la acest post pentru a fi prim-ministru.

El a fost ales cu aproape 64 la sută din voturi în martie, pentru un mandat de şase ani. Opoziţia a denunţat numeroase fraude şi a organizat manifestaţii pentru a contesta victoria sa.

Putin anunţase încă din toamnă că, dacă va fi ales preşedinte, îl va numi pe Medvedev şef al Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici