Putin spune că Rusia este pregătită să negocieze cu toate părţile implicate în războiul din Ucraina

Rusia este pregătită să negocieze cu toate părţile implicate în războiul din Ucraina, dar Kievul şi susţinătorii săi occidentali au refuzat să se angajeze în discuţii, a declarat preşedintele Vladimir Putin într-un interviu difuzat duminică, citat de Reuters.

3157 afișări
Imaginea articolului Putin spune că Rusia este pregătită să negocieze cu toate părţile implicate în războiul din Ucraina

President of Russia

Invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.

Până în prezent, nu se întrevede un final al războiului.

Kremlinul afirmă că va lupta până când toate obiectivele sale vor fi atinse, în timp ce Kievul spune că nu se va odihni până când fiecare soldat rus nu va fi expulzat de pe tot teritoriul său, inclusiv din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

„Suntem gata să negociem cu toţi cei implicaţi soluţii acceptabile, dar asta depinde de ei - nu noi suntem cei care refuzăm să negociem, ci ei”, a declarat Putin în interviul acordat televiziunii de stat Rossiya 1.

Directorul CIA, William Burns, a declarat într-un interviu publicat în această lună că, deşi majoritatea conflictelor se termină prin negocieri, evaluarea CIA a fost că Rusia nu a fost încă serioasă în ceea ce priveşte o negociere reală pentru a pune capăt războiului.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Putin trebuie să revină la realitate şi să recunoască faptul că Rusia este cea care nu doreşte negocieri.

„Rusia a atacat de una singură Ucraina şi ucide cetăţeni”, a declarat Mykhailo Podolyak pe Twitter. „Rusia nu vrea negocieri, dar încearcă să evite responsabilitatea”.

Putin a declarat că Rusia acţionează în „direcţia corectă” în Ucraina deoarece Occidentul, condus de Statele Unite, încearcă să dezbine Rusia. Washingtonul neagă că pune la cale prăbuşirea Rusiei.

„Cred că acţionăm în direcţia corectă, ne apărăm interesele naţionale, interesele cetăţenilor noştri, ale poporului nostru. Şi nu avem altă opţiune decât să ne protejăm cetăţenii”, a declarat Putin.

Întrebat dacă conflictul geopolitic cu Occidentul se apropie de un nivel periculos, Putin a spus: „Nu cred că este atât de periculos”.

Putin a spus că Occidentul a început conflictul din Ucraina în 2014 prin răsturnarea unui preşedinte pro-rus în timpul protestelor din timpul Revoluţiei Maidan.

La scurt timp după acea revoluţie, Rusia a anexat Crimeea la Ucraina, iar forţele separatiste susţinute de Rusia au început să lupte împotriva forţelor armate ucrainene în estul Ucrainei.

„De fapt, lucrul fundamental aici este politica adversarilor noştri geopolitici, care are ca scop despărţirea Rusiei, a Rusiei istorice”, a declarat Putin.

Putin prezintă ceea ce el numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina ca fiind un moment de cotitură în care Moscova a ţinut în sfârşit piept unui bloc occidental despre care spune că încearcă să distrugă Rusia de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.

Ucraina şi Occidentul spun că Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ei cataloghează drept un război de ocupaţie în stil imperial care a semănat suferinţă şi moarte în Ucraina.

Putin a descris Rusia ca fiind o „ţară unică” şi a declarat că marea majoritate a poporului său este unită în dorinţa de a o apăra.

„În ceea ce priveşte partea principală - cei 99,9% dintre cetăţenii noştri, poporul nostru care este gata să dea totul pentru interesele Patriei - nu este nimic neobişnuit pentru mine aici”, a spus Putin.

„Acest lucru nu face decât să mă convingă încă o dată că Rusia este o ţară unică şi că avem un popor excepţional. Acest lucru a fost confirmat de-a lungul întregii istorii a existenţei Rusiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici