Putin susţine că sancţiunile impuse Rusiei şi Belarusului sunt o oportunitate pentru dezvoltare

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, vineri, că sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei militare în Ucraina constituie o oportunitate pentru dezvoltarea Rusiei şi Belarusului.

5139 afișări
Imaginea articolului Putin susţine că sancţiunile impuse Rusiei şi Belarusului sunt o oportunitate pentru dezvoltare

"Ultimii ani au arătat că sectoarele vizate de sancţiuni occidentale au dobândit noi competenţe şi noi niveluri tehnologice", a declarat Vladimir Putin, conform CNN, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

"Acest moment este o oportunitate de consolidare a suveranităţii tehnologice şi economice", a subliniat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin este convins că Rusia şi Belarus vor trece peste actualele dificultăţi şi vor "dobândi mai multe competenţe, mai multe oportunităţi de a se simţi independente, autosuficiente şi vor beneficia de pe urma actualei situaţii, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori".

La rândul său, Aleksandr Lukaşenko a evidenţiat necesitatea reconstruirii sectoarelor economice. "Trebuie să ne reconstruim economia, putem face acest lucru fără ceilalţi. Avem totul pentru a continua viaţa normală şi activităţile", a spus Lukaşenko.

NATO, Uniunea Europeană şi Grupul naţiunilor puternic industrializate, G7, au impus sancţiuni economice şi financiare severe Rusiei şi Belarusului, iar numeroase companii financiare, inclusiv bănci, au suspendat activităţile pe teritoriul Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici