R.Moldova ar putea organiza un referendum pe tema aderării la NATO

Alianţa pentru Integrare Europeană ar putea organiza un referendum asupra aderării R.Moldova la NATO, a anunţat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care se declară, totodată, sceptic în privinţa CSI, relatează Interfax, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului R.Moldova ar putea organiza un referendum pe tema aderării la NATO

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"Aderarea R.Moldova la Alianţă nu poate fi propusă în acest moment, deoarece Constituţia prevede neutralitatea", a declarat el, precizând că "această problemă ar putea fi ridicată în viitor".

"Trebuie să spun că decizia va fi luată de cetăţeni, nu de politicieni. Nu resping ipoteza organizării unui referendum peste doi sau trei ani. Până atunci va trebui să desfăşurăm o campanie de informare şi să explicăm ce este NATO, care îi sunt obiectivele şi ce ar putea avea de câştigat şi de pierdut Republica Moldova în cazul unei aderări", a mai spus Filat.

De asemenea, el s-a arătat sceptic în privinţa evoluţiei Comunităţii Statelor Independente (CSI). "CSI este un organism mort, iar apartenenţa la CSI nu oferă nimic R.Moldova", a declarat el.

"În forma actuală, fără o restructurare corespunzătoare, CSI nu are niciun viitor", a adăugat el.

Vlad Filat a precizat că declaraţia sa "nu trebuie interpretată ca un posibil obstacol în calea viitorului summit al CSI ce va avea loc la Chişinău".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici