R. Moldova are dovezi că România ar putea fi implicată în incidentele de la Chişinău

Chişinăul are dovezi solide că România ar putea fi implicată în incidentele violente din R.Moldova, afirmă ambasadorul moldovean în Rusia, Andrei Neguţă, citat de pagina online a Interfax.

13 afișări
Imaginea articolului R. Moldova are dovezi că România ar putea fi implicată în incidentele de la Chişinău

R. Moldova are dovezi că România ar putea fi implicată în incidentele de la Chişinău (Imagine: Mediafax Foto)

"Când preşedintele Vladimir Voronin a informat Guvernul Republicii Moldova, s-a bazat pe informaţiile serviciilor secrete şi ale Ministerului de Interne, iar aceste date trebuie verificate, vor fi publicate vineri. Dar sunt valide", a precizat ambasadorul.

"În relaţia cu România întotdeauna există semne de întrebare", a spus Neguţă, subiniind totuşi că relaţiile dintre cele două ţări sunt pozitive.

Potrivit lui Neguţă, autorităţile moldovene nu au dovezi că formaţiunile de opoziţie de la Chişinău ar fi fost finanţate din România, însă au informaţii că protestele de la Chişinău au "o amprentă românească".

"Nu spunem că partidele de opoziţie au fost finanţate de partea română. Este puţin probabil ca cineva să aibă astfel de dovezi", adaugă diplomatul moldovean.

Potrivit lui Neguţă, este aproape imposibil să fie depistate sursele de finanţare.

Deşi partidele pot primi în campania electorală donaţii de până la 12,5 milioane de lei moldoveneşti (850.000 de euro), totuşi nu sunt obligate să dezvăluie originea fondurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici