Radovan Karadzici va cere o nouă amânare a procesului său desfăşurat la TPI

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia Radovan Karadzici a anunţat joi că va solicita o nouă amânare a procesului său, care urmează să fie reluat la 1 martie la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

23 afișări
Imaginea articolului Radovan Karadzici va cere o nouă amânare a procesului său desfăşurat la TPI

Radovan Karadzici va cere o nouă amânare a procesului său desfăşurat la TPI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi depune o altă moţiune pentru a amâna începerea procesului", a precizat Radovan Karadzici, în cadrul unei audieri pregătitoare a procesului său în care este acuzat de crime de război, crime împotriva umanităţii şi de genocid.

"Timpul va fi cel mai mare inamic al nostru", a afirmat el, făcând referire la dosarul de acuzare ce numără "2,5 milioane de pagini".

Radovan Karadzici, care se apără singur în instanţă, a boicotat primele trei zile ale procesului său, deschis la 26 octombrie 2009, afirmând că nu a avut suficient timp pentru a se pregăti.

Un avocat britanic a fost desemnat la 5 noiembrie 2009 pentru a asigura apărarea fostului lider politic al sârbilor din Bosnia dacă acesta continuă să boicoteze reluarea procesului.

Radovan Karadzici este judecat pentru rolul pe care l-a avut în războiul din Bosnia (1992-1995) pe durata căruia au murit 100.000 de persoane şi 2,2 milioane au fost deportate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici