Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă efectuat de palestinieni / Statele Unite condamnă vehement reluarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania

Forţele israeliene au lovit mai multe ţinte militare palestiniene în Fâşia Gaza, rănind cel puţin o persoană, la doar câteva ore după ce o rachetă lansată din această enclavă a căzut pe o stradă dintr-un oraş din sudul Israelului.

21376 afișări
Imaginea articolului Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă efectuat de palestinieni / Statele Unite condamnă vehement reluarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania

Raiduri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă efectuat de palestinieni

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut pe o stradă din oraşul israelian Sderot, însă nimeni nu a fost rănit în urma atacului de miercuri, incidentele de acest fel fiind relativ rare după încheierea unui armistiţiu între Israel şi militanţii din Gaza, în vara anului 2014.

Racheta lansată din Fâşia Gaza a căzut în apropierea unei şcoli, notează agenţia The Associated Press.

În cazul incidentelor anterioare, forţele armate israeliene au răspuns cu foc la atacurile cu rachete, considerând mişcarea Hamas care conduce Fâşia Gaza drept responsabilă pentru toate acţiunile violente care vin din această direcţie.

În urma încheierii armistiţiului din vara anului 2014, militanţii din Gaza au lansat doar ocazional rachete înspre Israel, iar cele mai multe au fost oprite de sistemul de apărare antiaerian israelian.

La scurt timp după atac, tancurile israeliene au bombardat un punct de observaţie al organizaţiei Hamas aflat în apropierea oraşului Beit Hanoun din nordul Fâşiei Gaza. Locuitorii din zonă au declarat că nu au existat victime în urma bombardamentului.

Ulterior, un complex militar şi trei tabere Hamas au fost vizate de raiduri aeriene ale forţelor israeliene.

Sami Abu Zuhri, purtătorul de cuvânt al Hamas, a avertizat Israelul împotriva continuării acţiunilor agresive, spunând că "Hamas subliniază că nu va putea rămâne inactiv în cazul în care (Israelul, n.red) continuă escaladarea (acţiunilor, n.red)."

Atacul cu rachetă care a vizat oraşul Sderot a fost revendicat de o grupare până atunci necunoscută, care a comunicat că a efectuat atacul în numele "fraţilor şi surorilor oprimate" aflaţi sub ocupaţie israeliană.

Statele Unite condamnă vehement reluarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania

Statele Unite au condamnat vehement, miercuri, decizia Israelului de a aplica un plan care prevede construirea de noi locuinţe în colonii din Cisiordania, Casa Albă acuzându-l pe premierul Benjamin Netanyahu de încălcarea unor promisiuni.

Planul, care prevede construirea a 300 de case în colonii evreieşti dfin Cisiordania, subminează interesele pe termen lung ale Israelului şi afectează eforturile diplomatice de soluţionare a conflictului israelo-palestinian, a atras atenţia Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Este profund îngrijorător că Israelul a luat această decizie la puţin timp după ajungerea la acordul cu Statele Unite privind asistenţa militară americană", a precizat Toner, citat de site-ul agenţiei Reuters.

La rândul său, Preşedinţia SUA a acuzat Guvernul Benjamin Netanyahu de încălcarea unor promisiuni. "Am primit asigurări publice din partea Guvernului Israelului care intră în contradicţie cu acest anunţ. Cred că putem vorbi despre modul în care pritenii buni se tratează unul pe celălalt..., acest lucru reprezintă o sursă de preocupare pentru noi", a reacţionat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

La jumătatea lunii septembrie, Statele Unite au aprobat un nou plan de asistenţă militară destinată Israelului în valoare de 38 de miliarde de dolari, o sumă-record în istoria americană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici