Războiul "ajunge în Rusia" şi este acum "inevitabil", avertizează Zelenski

Războiul "ajunge în Rusia" şi este acum "inevitabil", avertizează preşedintele Zelenski.

3077 afișări
Imaginea articolului Războiul "ajunge în Rusia" şi este acum "inevitabil", avertizează Zelenski

Sursa: AP / Mediafax Foto

Într-un discurs video, preşedintele ucrainean a declarat că ţara sa a devenit "tot mai puternică" în faţa invaziei Rusiei.

"Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei - în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut corect", a spus el în mesajul filmat în oraşul Ivano-Frankivsk din vestul ţării.

Zelenski spunea mai devreme că se aşteaptă ca Rusia să-şi reia atacurile asupra sistemului energetic ucrainean în toamnă.

În timp ce Zelenski nu a clarificat ce a vrut să spună prin războiul "revenind pe teritoriul Rusiei", declaraţia a venit după ce mai multe clădiri înalte din Rusia au fost lovite de drone.

Rusia susţine că Ucraina a fost responsabilă pentru atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici