Războiul din Ucraina va avea „un ritm redus” timp de câteva luni - servicii secrete americane

Directorull National Intelligence, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât şi cea rusă, vor încerca să se reaprovizioneze şi să se realimenteze, astfel că luptele zilnice vor încetini în următoarea perioadă, potrivit Sky News.

1409 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina va avea „un ritm redus” timp de câteva luni - servicii secrete americane

Experţii americani în domeniul informaţiilor susţin că în următoarele luni va exista un ritm redus al luptelor din Ucraina.

Avril Haines, director al National Intelligence, a declarat că atât armata ucraineană, cât şi cea rusă, vor încerca să se reaprovizioneze şi să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

Ea a spus, totuşi, că nu există dovezi ale unei voinţe ucrainene reduse de a rezista, în ciuda atacurilor asupra reţelei electrice şi a altor infrastructuri critice pentru iarnă.

Ea a declarat în cadrul Forumului naţional anual de apărare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului ... şi ne aşteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”.

Ea a spus că există totuşi o întrebare cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă pentru ruşi.

„De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul că ruşii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiţi să facă acest lucru.

„Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp”.

Ea a spus că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, descriind-o ca fiind „devastatoare”, dar a adăugat că ea crede că preşedintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forţele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar.

„Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt... vedem lipsuri de muniţie, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”,

Şi a mai spus că Rusia pare să îşi epuizeze stocurile militare „destul de repede”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici