Rebelii sirieni au încheiat un armistiţiu cu gruparea jihadistă care a cucerit oraşul Azaz

Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) şi Armata Siriană Liberă (ASL) au încheiat un acord de armistiţiu la Azaz, un oraş în nordul Siriei cucerit miercuri de gruparea jihadistă din cadrul Al-Qaida, a anunţat vineri un ONG.

251 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni au încheiat un armistiţiu cu gruparea jihadistă care a cucerit oraşul Azaz

Rebelii sirieni au încheiat un armistiţiu cu gruparea jihadistă care a cucerit oraşul Azaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul a fost mediat de Brigada Tawhid, o puternică grupare armată cu sediul la Alep (nord) aflată în subordinea ASL - braţul armat al Coaliţiei opoziţiei siriene -, care a sosit ca sprijin în oraş, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Mritanie.

Cei doi protagonişti ai acordului, SIIL şi Batalionul furtunii din nord, cu baza la Azaz şi aflat în subordinea ASL, se angajează să înceteze imediat ostilităţile, să elibereze deţinuţii şi să restituie bunurile pe care şi le-au confiscat unii celorlalţi, potrivit ONG-ului, care dispune de o largă reţea de activişti şi surse medicale în Siria.

În virtutea acordului, Brigada Tawhid a intervenit între cei foi protagonişti, care au acceptat arbitrajul unei Comisii comune, în vederea soluţionării problemelor ce pot apărea între ei, potrivit aceleiaşi surse.

Combatanţii din cadrul SIIL au cucerit miercuri seara Azazul, provocând furia unei părţi a locuitorilor oraşului şi indignarea Coaliţiei opoziţiei siriene, care a acuzat gruparea jihadistă de deturnarea luptei împotriva regimului lui Bashar al-Assad în favoarea extinderii propriei influenţe în "zone eliberate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici