Rebelo de Sousa a fost reales preşedinte al Portugaliei. Prezenţă foarte scăzută la urne

  • Portughezii şi-au ales, duminică, preşedintele pentru următorii cinci ani
  • Potrivit exit-poll-urilor, Marcelo Rebelo de Sousa a câştigat un nou mandat
  • De Sousa a fost ales de peste 60% dintre portughezii care au ieşit la vot
127 afișări
Imaginea articolului Rebelo de Sousa a fost reales preşedinte al Portugaliei. Prezenţă foarte scăzută la urne

Rebelo de Sousa a fost reales preşedinte al Portugaliei. Prezenţă foarte scăzută la urne

Marcelo Rebelo de Sousa a câştigat un al doilea mandat ca preşedinte al Portugaliei, la alegeri marcate de un absenteism istoric.

Fostul lider al Partidului Social Democrat, în vârstă de 72 de ani, cunoscut pentru personalitatea sa caldă şi obiceiul de a face selfie-uri cu susţinători, a câştigat 61 la sută din voturi, îmbunătăţindu-şi performanţa din 2016, când a obţinut 52% dintre voturi.

Peste 60% dintre portughezi nu au mers la vot, o mare parte deoarece erau în carantină. Un alt factor pentru absenteismul mare este acela că, pentru prima dată, cei 1,1 milioane de portughezi care trăiesc în străinătate au fost adăugaţi în registrul electoral.

„Cea mai urgentă sarcină este combaterea pandemiei. Aceasta este prioritatea mea, în solidaritate totală cu parlamentul şi guvernul”, a spus Rebelo de Sousa în discursul său după anunţul rezultatelor exit-poll-urilor.

Candidata socialistă Ana Gomes s-a clasat pe locul al doilea cu 13 la sută, în timp ce populistul de dreapta Andre Ventura a ocupat locul al treilea cu 12 la sută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici