Record de rinoceri ucişi în 2010 în Africa de Sud

Braconierii au ucis 333 de rinoceri în 2010, în Africa de Sud, faţă de 122 în 2009, un record istoric pentru această ţară, care deţine 70 la sută din populaţia mondială de mamifere mari, a declarat, miercuri Agenţia de Parcuri Naţionale.

104 afișări
Imaginea articolului Record de rinoceri ucişi în 2010 în Africa de Sud

Record de rinoceri ucişi în 2010 în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este, fără îndoială, cel mai rău an, în termeni de braconaj ai rinocerilor. Este cel mai mare bilanţ înregistrat vreodată", a declarat Reynold Thakali, purtătorul de cuvânt al Agenţiei.

Africa de Sud înregistrează din 2006 o creştere a braconajului de rinoceri albi şi negri, ale căror coarne sunt foarte căutate în Asia pentru presupusele beneficii medicinale sau pentru decor.

Autorităţile au intensificat programele de luptă şi nu ezită să răspundă cu violenţă braconierilor, adesea dotaţi cu arme ultramoderne.

În 2010, poliţia a arestat 162 de persoane implicate în afacerile de braconaj, unii fiind doar simpli mesageri alţii capii unor reţele criminale.

În ciuda eforturilor depuse, Africa de Sud a pierdut deja cinci rinoceri în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici