Recordul anului: peste 600 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în 24 de ore

  • Autorităţile din Marea Britanie anunţă că, duminică, 616 migranţi au traversat Canalul Mânecii.
  • Acesta este cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi în 2023, potrivit Reuters.
412 afișări
Imaginea articolului Recordul anului: peste 600 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în 24 de ore

Autorităţile britanice au detectat 616 migranţi care au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici pe 11 iunie, a anunţat luni guvernul britanic. Nivelul nu a mai fost atins de anul trecut, au precizat britanicii.

Premierul Rishi Sunak a făcut din oprirea ambarcaţiunilor cu migranţi una dintre cele cinci priorităţi ale sale. Decizia a fost luată după ce numărul migranţilor care au ajuns pe coasta de sud a Angliei a ajuns la un nivel record în 2022. Anul trecut, au fost descoperiţi peste 45.000 de refugiaţi, cu 500% mai mult decât în ultimii doi ani.

Premierul britanic a fost criticat de populaţie şi chiar de unii membri ai propriului său partid pentru că nu a acţionat suficient de rapid împotriva migraţiei ilegale. Săptămâna trecută, premierul s-a apărat şi a declarat că planul funcţionează, numărul de traversări scăzând cu 20% faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici