Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat vacanţa de Crăciun de frica variantei Omicron

  • Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis să nu petreacă Crăciunul la moşia regală Sandringham din estul Angliei.
  • Această decizie vine pe fondul îngrijorărilor legate de varianta Omicron, care se răspândeşte rapid.
474 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat vacanţa de Crăciun de frica variantei Omicron

Familia regală a declarat luni că regina în vârstă de 95 de ani îşi va petrece vacanţa la Castelul Windsor, în vestul Londrei, unde a stat cea mai mare parte a pandemiei, potrivit AP. Alţi membri ai familiei regale sunt aşteptaţi să meargă în vizite în perioada Crăciunului, dar cu măsuri stricte de precauţie împotriva răspândirii virusului.

Infecţiile cu coronavirus sunt în mare creştere în Marea Britanie, cu peste 60% în ultima săptămână, deoarece varianta Omicron a înlocuit-o pe Delta ca variantă dominantă, iar prim-ministrul Boris Johnson a spus că ar putea fi necesare mai multe restricţii pentru a încetini răspândirea acesteia. Ministrul Sănătăţii a refuzat să excludă impunerea de noi măsuri înainte de Crăciun.

De ani de zile, membrii familiei regale extinse a Marii Britanii au petrecut sărbătorile la Sandringham, unde o mulţime de oameni se adună pentru a-i urmări mergând la biserica locală în ziua de Crăciun. Regina a redus călătoriile şi munca după ce a petrecut o noapte la spital în luna octombrie şi medicii i-au recomandat să se odihnească. De atunci, ea şi-a asumat sarcini uşoare, inclusiv audienţe virtuale cu diplomaţii şi conversaţii săptămânale cu premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici