Remorcherul italian, la bordul căruia sunt cinci români, a ajuns aproape de coasta somaleză

Piraţii somalezi care au capturat sâmbătă un remorcher italian având la bord 16 marinari, între care cinci români, se îndreptau duminică spre coastele satului Lasqorey din regiunea autoproclamată autonomă Puntland, a anunţat un reprezentant al piraţilor.

17 afișări
Imaginea articolului Remorcherul italian, la bordul căruia sunt cinci români, a ajuns aproape de coasta somaleză

Remorcherul italian, la bordul căruia sunt cinci români, a ajuns aproape de coasta somaleză (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Remorcherul se îndreaptă către Lasqorey cu peste zece piraţi la bord. Sunt şi trei nave rapide care îl escortează", a declarat unul dintre reprezentanţii piraţilor somalezi, sub acoperirea anonimatului.

Lasqorey se află pe coastele golfului Aden, la aproximativ 110 kilometri vest de portul Bosasso, capitala economică a regiunii Puntland.

Această informaţie a fost confirmată pentru AFP de un comerciant care a vândut rezerve de carburant acestui grup de piraţi.

"Piraţii care au capturat remorcherul se îndreptau către regiunea Lasqorey, mi-au cerut rezerve de combustibil pentru vapoare", a declarat Abdi Ise Mohamoud, un comerciant din zona Eyl.

Martori oculari au semnalat prezenţa unor elicoptere care survolau, la altitudine joasă, duminică dimineaţa zona portului Harardhere, una dintre principalele baze ale piraţilor, situată pe coastele Oceanului Indian.

"Am văzut elicoptere survolând casele noastre duminică dimineaţă, veneau dinspre ocean", a declarat prin telefon un locuitor, Hassan Nile, fără a putea preciza originea acestor elicoptere.

Sâmbătă, remorcherul italian Buccaneer a fost capturat de piraţi în goful Aden, potrivit unui oficial din cadrul companiei care deţine nava, Micoperi Marine Contractors.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici