Reprezentanţi ai lui Bashar al-Assad au sosit la Moscova pentru consultări

Un consilier politic al preşedintelui Siriei Bashar al-Assad şi un ministru adjunct al Afacerilor Externe au sosit la Moscova pentru a discuta, luni, pe marginea pregătirii conferinţei Geneva II.

140 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai lui Bashar al-Assad au sosit la Moscova pentru consultări

Faisal Muqdad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Consilierul lui Bashar al-Assad, Bouthaina Shaaban, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Faisal Muqdad, vor avea consultări cu miniştrii adjuncţi ruşi de Externe, Ghennadi Gatilov şi Mihai Bogdanov, au anunţat agenţiile, citând ministerul rus.

"Delegaţia oficială a reprezentanţilor Guvernului sirian a sosit la Moscova şi va avea întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe", a precizat un reprezentant al ministerului pentru agenţia RIA Novosti.

Anterior, o sursă oficială de la Damasc a declarat pentru AFP că o delegaţie siriană de rang înalt, cuprizându-l, de asemenea, pe responsabilul pentru Afaceri Europene al Ministerului sirian de Externe, Ahmad Arnous, va efectua o vizită la Moscova.

Potrivit opoziţiei siriene, liderul Coaliţiei Naţionale Siriene, Ahmad Jarba, a fost invitat, la rândul său, de autorităţile ruse să efectueze o vizită la Moscova în perioada 18-21 noiembrie. Acesta, arătându-se "foarte interesat", a declinat invitaţia părţii ruse şi a solicitat o nouă dată pentru a nu se afla în capitala Rusiei în acelaşi timp cu oficiali guvernamentali.

Conferinţa Geneva II vizează să reunească reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei pentru a găsi soluţie politică conflictului din Siria, soldat cu peste 100.000 de morţi din 2011.

Coaliţia opoziţiei a acceptat să participe la negocierile de pace, cu condiţia ca Bashar al-Assad să renunţe la putere şi să fie exclus din orice fază de tranziţie.

Preşedintele sirian a discutat prin telefon, joi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, la iniţiativa Rusiei, potrivit Kremlinului.

Rusia este principalul susţinător internaţional al regimului de la Damasc, căruia îi livrează armament, şi s-a opus până acum oricărei condiţii privind înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

Potrivit ediţiei de joi a cotidianul sirian Al-Watan, apropiat puterii, conferinţa de pace privind Siria, amânată de nenumărate ori, se va deschide pe 12 decembrie, la Geneva.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici