Republica Dominicană recunoaşte Sahara de Vest ca parte integrantă din teritoriul Marocului

  • Republica Dominicană a recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei de Vest, a declarat Ministerul de Externe de la Rabat
  • Un număr în creştere de naţiuni susţin revendicarea teritorială a statului nord-african
1069 afișări
Imaginea articolului Republica Dominicană recunoaşte Sahara de Vest ca parte integrantă din teritoriul Marocului

Republica Dominicană recunoaşte Sahara de Vest ca parte integrantă din teritoriul Marocului

Marocul consideră Sahara de Vest propriul său teritoriu, dar Frontul Polisario susţinut de Algeria vrea să înfiinţeze acolo un stat independent. Disputa a înrăutăţit relaţiile Marocului cu unii dintre vecinii săi, mai ales cu Algeria.

Poziţia Republicii Dominicane a fost exprimată într-o scrisoare de către ministrul său de externe Roberto Álvarez, a declarat Ministerul de Externe al Marocului într-un comunicat.

Obţinerea sprijinului pentru recunoaşterea Saharei de Vest drept teritoriu integrant a fost scopul final al diplomaţiei marocane.

Alte 28 de state, majoritatea arabe şi africane, şi-au deschis consulate în teritoriu ca dovadă tangibilă a sprijinului lor pentru Rabat.

La începutul acestei luni, Marocul a câştigat recunoaşterea de către Israel a revendicării sale teritoriale, în urma unei mişcări similare a Statelor Unite în 2020. Algeria a criticat ferm decizia Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici