Republica Moldova expulzează 45 de diplomaţi ruşi bănuiţi de spionaj

  • Republica Moldova va expulza 45 de diplomaţi ruşi şi alţi angajaţi ai ambasadei din cauza „acţiunilor lor neprietenoase”.
  • Numărul total al reprezentaţilor ruşi va fi redus la doar 25, o cifră mai apropiată de numărul pe care Moldova îl are la ambasada sa din Moscova.
269 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova expulzează 45 de diplomaţi ruşi bănuiţi de spionaj

Sursa foto: Twitter / NEXTA

De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, guvernul moldovean a acuzat Moscova că spionează şi sprijină grupurile de opoziţie.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la un raport din presă cu privire la noile echipamente de supraveghere instalate pe acoperişul ambasadei Rusiei şi la o clădire învecinată folosită de Rusia. Raportul a venit de la site-ul rus de investigaţii Insider şi de la postul de televiziune Jurnal din Moldova.

Expulzarea a fost provocată de „tensiuni în curs şi acţiuni neprietenoase” astfel că ruşii vor trebui să plece până pe 15 august.

"De mulţi ani suntem obiectul unor acţiuni şi politici ostile ruseşti. Multe dintre ele au fost realizate prin intermediul ambasadei", a spus ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că „pasul neprietenos al Moldovei nu va rămâne fără răspuns”. Zakharova susţine că asta ar putea însemna restricţii asupra serviciilor consulare şi asupra contactelor moldovenilor cu Rusia, deşi concret nu s-a întreprins nimic momentan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici