Republicanii au strâns mai mulţi bani decât democraţii pentru prezidenţiale

Partidul Democrat american a strâns 247 de milioane de dolari între 1 ianuarie 2007 şi 30 aprilie 2008, în timp ce Partidul Republican dispune de 260 de milioane, potrivit cifrelor comunicate luni de Comisia Electorală Federală (FEC).

13 afișări
Imaginea articolului Republicanii au strâns mai mulţi bani decât democraţii pentru prezidenţiale

Republicanii au strâns mai mulţi bani decât democraţii pentru prezidenţiale (Imagine: Mediafax/AFP)

Suma strânsă de democraţi este în creştere cu 24 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2006-2007 şi cu 45 la sută faţă de perioada similară dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2004.

Partidul Repulican a strâns mai mulţi bani între ianuarie 2007 şi aprilie 2008, dar suma de 260,4 milioane de dolari este cu 11 la sută mai mică decât sumele strânse de partidul lui George W. Bush pe parcursul a 16 luni, între 1 ianuarie 2006 şi 30 aprilie 2007 şi cu 19 la sută faţă de acceaşi perioadă dinaintea alegerilor din 2004.

O parte din banii strânşi de cele două partide vor servi la finanţarea campaniei prezidenţiale ca şi pentru alegerile legislative care se vor desfăşura în noiembrie.

Candidaţii la prezidenţiale au primit fiecare sume considerabile pentru finanţarea campaniilor. Potrivit datelor FEC, candidatul democrat Barack Obama a primit în total 265,4 milioane la 30 aprilie 2008, în timp ce republicanul John McCain a strâns în aceeaşi perioadă 90,5 milioane de dolari.

Obama nu a declarat încă suma strânsă în mai, dar McCain a strâns 21,5 milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici