Reţea specializată în furturi din conturi, anihilată în SUA, în cooperare cu România şi alte 15 ţări

Autorităţile din Statele Unite, în colaborare cu detectivi din alte 16 ţări, inclusiv din România, au destructurat o reţea specializată în infracţiuni cibernetice care opera în 26 de ţări şi care a reuşit să acceseze ilegal conturi bancare şi să sustragă 45 de milioane de dolari.

234 afișări
Imaginea articolului Reţea specializată în furturi din conturi, anihilată în SUA, în cooperare cu România şi alte 15 ţări

Reţea specializată în furturi din conturi, anihilată în SUA, în cooperare cu România şi alte 15 ţări (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor din New York, gruparea infracţională a accesat conturi ale unor carduri de debit din 26 de ţări, furând în total 45 de milioane de dolari (34 de milioane de euro), informează Fox News.

Şapte presupuşi membri ai grupării au fost inculpaţi joi în Statele Unite. Încă un suspect în acest caz a fost ucis în Republica Dominicană luna trecută. Suspecţii arestaţi în SUA sunt Jael Mejia Collado, Joan Luis Minier Lara, Evan Jose Peña, Jose Familia Reyes, Elvis Rafael Rodriguez, Emir Yasser Yeje şi Chung Yu Holguin, toţi rezidenţi în statul New York.

Gruparea acţiona prin monitorizarea bancomatelor, în 26 de ţări. Hoţii reuşeau să sustragă datele cardurilor şi să acceseze conturile aferente acestora.

În această operaţiune, autorităţile americane au fost ajutate de colegii din alte 16 ţări, inclusiv din România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici