Reţineri în zona pariziană într-un caz de trafic cu motoare furate în care sunt vizaţi moldoveni

Aproximativ 20 de persoane au fost reţinute, suspectate de organizarea unei reţele de trafic cu motoare de ambarcaţiuni furate de pe şantiere navale şi din porturi în care sunt vizaţi româno-moldoveni, a anunţat Jandarmeria din Rennes, relatează postul BFMTV în pagina electronică.

259 afișări
Imaginea articolului Reţineri în zona pariziană într-un caz de trafic cu motoare furate în care sunt vizaţi moldoveni

Reţineri în zona pariziană într-un trafic cu motoare furate în care sunt vizaţi moldoveni (Imagine: Shutterstock)

Reţinerile acestor persoane, suspectate că sunt autori sau complici în această reţea, au fost efectuate duminică la Paris şi în regiunea pariziană, a precizat sursa citată.

Este vorba despre o "filieră structurată, perfect organizată, care asigură plecarea motoarelor de ambarcaţiuni de pe teritoriul francez prin intermediul unor furgonete staţionate în sectoare din Vincennes şi Nation, în regiunea pariziană", se arată într-un comunicat emis luni de Jandarmeria din regiunea Bretagne.

Investigaţiile s-au orientat, începând de la sfârşitul lui 2012, către "indivizi moldoveni (cu dublă cetăţenie româno-moldoveană) implantaţi în regiunea pariziană", precizează aceeaşi sursă.

Aceste noi reţineri au fost operate după o serie de arestări în acelaşi dosar, în 2013.

La începutul lui 2013, o celulă de anchetă - "lucrând pentru o nouă Comisie Rogatorie înfiinţată de către un magistrat din cadrul jurisdicţiei interregionale specializate" (JIRS) de la Rennes - a fost constituită în mod special pentru această problemă, iar din ea fac parte reprezentanţi ai Secţiei Cercetări de la Rennes, grupări din cadrul Jandarmeriei departamentale din Ille-et-Vilaine şi Côtes-d'Armor şi Biroului Central de luptă împotriva infracţionalităţii itinerante.

Zeci de motoare au fost furate în ultimii ani de pe ambarcaţiuni din porturi bretone sau de pe şantiere navale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici