Reuniune de urgenţă a Ligii Arabe cu privire la situaţia din Siria, joi

Comitetul Ligii Arabe pentru Siria se va reuni de urgenţă joi, în perspectiva unei conferinţe internaţionale de pace vizând să găsească o soluţie conflictului sirian, a anunţat duminică adjunctul secretarului general al organizaţiei arabe, relatează AFP.

343 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a Ligii Arabe cu privire la situaţia din Siria, joi

Reuniune de urgenţă a Ligii Arabe cu privire la situaţia din Siria, joi

Miniştrii de Externe din Qatar, Algeria, Sudan, Egipt, Oman şi Irak vor discuta despre un acord între Moscova şi Washington cu privire la această conferinţă, care prevede un dialog între regim şi opoziţie, a declarat Ahmed Ben-Hilli pentru presă.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) vor participa, de asemenea, la întâlnire, cu scopul de a "urmări evoluţiile din Siria în lumina acordului ruso-american", a adăugat el.

Dialogul dorit de organizatorii conferinţei se anunţă dificil de obţinut, opoziţia siriană transformând plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad într-o condiţie prealabilă a oricărui dialog, în contextul în care acesta tocmai şi-a reiterat foarte ferm hotărârea de a rămâne la putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici