Reuniune la Casa Albă, pe tema crizei din Kosovo. Preşedintele Serbiei şi premierul kosovar sunt invitaţi

  • Administraţia Donald Trump va organiza o reuniune a liderilor din Serbia şi Kosovo la sfârşitul lunii iunie
  • Richard Grenell, emisarul SUA pentru Kosovo, a propus organizarea unei reuniuni la Casa Albă pe 27 iunie
  • La reuniune sunt invitaţi preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, şi premierul kosovar, Hashim Thaci
1503 afișări
Imaginea articolului Reuniune la Casa Albă, pe tema crizei din Kosovo. Preşedintele Serbiei şi premierul kosovar sunt invitaţi

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedinţia Statelor Unite va organiza o reuniune a liderilor din Serbia şi Kosovo la sfârşitul lunii iunie, în efortul de găsire a unei soluţii în procesul de pace, afirmă emisarul special Richard Grenell, citat de site-ul Politico.eu.

Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii Kosovo. În anul 1999, Alianţa Nord-Atlantică a efectuat raiduri aeriene asupra Serbiei, oprind controlul Serbiei asupra provinciei separatiste.

Uniunea Europeană depune eforturi pentru soluţionarea conflictului dintre Serbia şi Kosovo, dar în ultimele luni Washingtonul a început să se implice intens în acţiunile diplomatice.

Richard Grenell, emisarul SUA pentru Kosovo, a propus organizarea unei reuniuni la Casa Albă pe 27 iunie. "Dacă vreuna dintre părţi nu este mulţumită de discuţiile din 27 iunie, atunci vor reveni la actualul statut după reuniunea de la Washington. După cum am spus, trebuie să facem în primul rând progrese asupra dezvoltării economiilor. Pe asta ne concentrăm. Aştept aceste discuţii", a declarat Richard Grenell.

La reuniune sunt invitaţi preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, şi premierul kosovar, Hashim Thaci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
serbia,
kosovo

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici