Reuniune pe tema CRIZEI TRANSNISTRENE: Aspecte economice şi privind libera circulaţie, dezbătute la Viena

Reuniunea de la Viena în formatul 5+2, pe tema crizei transnistrene, a abordat probleme privind facilitarea liberei circulaţii, aspecte economice şi legate de mediul înconjurător, discuţiile încheindu-se miercuri, anunţă OSCE.

1054 afișări
Imaginea articolului Reuniune pe tema CRIZEI TRANSNISTRENE: Aspecte economice şi privind libera circulaţie, dezbătute la Viena

Reuniune pe tema CRIZEI TRANSNISTRENE: Aspecte economice şi privind libera circulaţie, dezbătute la Viena

"Am discutat o serie de probleme, inclusiv libera circulaţie, modalităţi de dezasamblare a funicularului Rîbniţa-Rezina, probleme de mediu şi economice, cooperarea între structurile de forţă şi învăţământ", a declarat emisarul special OSCE Andrei Desciţia.

O decizie-protocol privind un proiect de plan comun de acţiuni pentru probleme de mediu şi utilizarea durabilă a resurselor naturale a fost convenită şi semnată cu ocazia reuniunii de la Viena.

"Sunt încântat că părţile lucrează pentru promovarea cooperării în domeniul mediului şi aştept cu nerăbdare un acord la nivel de experţi în următoarele săptămâni. Este important să se menţină un dialog constant între părţi la toate nivelurile astfel încât să putem avansa privind ordinea de zi", a adăugat ambasadorul Desciţia.

O nouă rundă de negocieri în procesul de soluţionare a crizei transnistrene a avut loc la Viena marţi şi miercuri. La reuniune au participat reprezentanţi ai părţilor, mediatorilor şi observatorilor - Republica Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici