Reuters: Cu ochii pe Ungaria. UE decide cu privire la acordarea unui ajutor suplimentar Ucrainei

Liderii Uniunii Europene vor încerca să ajungă joi la un acord privind extinderea unui nou ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina şi suplimentarea unui fond folosit pentru înarmarea Kievului, au declarat diplomaţi şi oficiali, dar Ungaria ar putea bloca măsurile, scrie Reuters.

2873 afișări
Imaginea articolului Reuters: Cu ochii pe Ungaria. UE decide cu privire la acordarea unui ajutor suplimentar Ucrainei

Cei 27 de lideri naţionali ai UE, reuniţi la Bruxelles, trebuie să convină în unanimitate să aprobe ajutorul acordat Ucrainei din bugetul lor comun.

Având în vedere miza atât de mare, blocul comunitar a intensificat presiunile asupra lui Viktor Orban, deşi surse din centrul UE de la Bruxelles au declarat, înaintea summitului, că nu ştiau dacă Budapesta va fi de acord.

Sursele citate de Reuters au declarat miercuri seara că nu a existat încă un acord cu Budapesta privind acordarea către Ucraina a 50 de miliarde de euro din bugetul comun al blocului până în 2027.

În încercarea de a-l convinge pe Orban, blocul a propus o dezbatere anuală pe această temă, dar nu o revizuire bugetară în toată regula, care ar da Budapestei dreptul de veto de fiecare dată.

În cazul în care Orban rămâne pe poziţii, UE analizează, de asemenea, modalităţi alternative de a sprijini Ucraina. Fiecare dintre ele ar fi însă mai complicată, mai lungă sau mai costisitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici