Revelion de groază pentru Navalnîi. La ce oră i-au dat stingerea gardienii

Adversarul numărul 1 al lui Putin a fost arestat în urmă cu doi ani, de îndată ce a revenit la Moscova de la Berlin, unde a fost tratat pentru otrăvire.

1612 afișări
Imaginea articolului Revelion de groază pentru Navalnîi. La ce oră i-au dat stingerea gardienii

Revelion de groază pentru Navalnîi. La ce oră i-au dat stingerea gardienii

„Şi, astfel, planurile mele pentru un Revelion grozav au fost distruse”, Alexei Navalnîi glumeşte, descriindu-şi în mod ironic viaţa de prizonier.

Poveştile pe care le încredinţează opiniei publice prin intermediul avocaţilor săi vorbesc despre abuzuri repetate la adresa sa, practic, despre o represiune politică.

Oponentul numărul 1 al lui Putin spune că a fost obligat să petreacă Anul Nou închis într-o celulă de izolare a penitenciarului aflat la 200 de kilometri de Moscova, unde este reţinut din motive politice.

După ce şi-a spălat faţa cu o jumătate de oră devreme în dimineaţa zilei de 31 decembrie, oficialii centrului de detenţie IK-6 din Melekhovo l-au trimis într-o celulă de pedeapsă pentru 15 zile: pedeapsa maximă posibilă.

„Petreci Revelionul în izolare ca orice altă zi: trezirea la 5, luminile stinse la 21. Şi aşa, pentru prima dată de la 6 ani, am dormit în noaptea de Revelion”, spune Navalnîi, amestecând indignarea cu sarcasmul.

Chipsuri şi peşte

Disidentul afirmă că pentru prima zi a anului 2023 a pus deoparte un pachet de chips-uri şi peşte în cutie.

El mai zice că a petrecut cea mai mare parte a ultimelor luni în izolare. De îndată ce execută o pedeapsă, administraţia închisorii găseşte imediat un nou pretext, pentru a-l trimite înapoi. Este deja a zecea oară la izolare, în mai puţin de cinci luni, măsuri considerate o încălcare clară a drepturilor omului.

Potrivit celor spuse de el sau de aliaţii săi, fostul lider a fost trimis la izolare timp de trei zile pentru că unul dintre nasturii uniformei sale de închisoare a fost desfăcut şi încă 11 zile pentru că nu purta jachetă, în timpul unei inspecţii la 5 dimineaţa.

Pentru că a condamnat mobilizarea rezerviştilor pentru invadarea Ucrainei ordonată de Putin, acesta a fost trimis 12 zile într-o celulă de pedeapsă.

Potrivit avocatului Vadim Kobzev - preluat din ziarul online Meduza - Navalnîi se află acum într-o celulă de pedeapsă cu febră şi tuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici