Rex Tillerson s-a întâlnit în Liban cu aliaţi politici ai organizaţiei şiite Hezbollah

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, s-a întâlnit, în Liban, cu aliaţi politici ai organizaţiei şiite Hezbollah, în contextul amplificării tensiunilor cu Israelul, informează agenţiile Associated Press şi Reuters.

298 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson s-a întâlnit în Liban cu aliaţi politici ai organizaţiei şiite Hezbollah

Rex Tillerson s-a întâlnit în Liban cu aliaţi politici ai organizaţiei şiite Hezbollah

Mişcarea şiită Hezbollah este activă în sudul Libanului, stat care are dispute cu Israelul pe tema zăcămintelor de petrol şi gaze. În plus, Israelul construieşte un zid la frontiera cu Libanul despre care Guvernul de la Beirut susţine că încalcă teritoriul libanez. În paralel, Israelul efectuează raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale mişcării şiite Hezbollah, unul dintre susţinătorii Administraţiei Bashar al-Assad.

Rex Tillerson abordează tema tensiunilor în discuţiile pe care le va avea cu liderii din Liban - preşedintele Michel Aoun, ministrul de Externe, Gibran Bassil, şi Nabih Berri, preşedintele Parlamentului - care au relaţii strânse cu organizaţia şiită Hezbollah.

Şeful diplomaţiei americane s-a întâlnit şi cu premierul Saad Hariri.

Într-o conferinţă de presă organizată la Beirut, Rex Tillerson a declarat că nu a cerut Libanului "să renunţe la nimic" în disputa cu Israelul pe tema frontierei maritime. "Căutăm o soluţie", a spus secretarul de Stat american.

La rândul său, preşedintele Libanului, Michel Aoun, i-a spus lui Rex Tillerson că ţara sa vrea menţinerea calmului la frontiera cu Israelul, îndemnând Statele Unite să joace un "rol efectiv" în soluţionarea disputelor. Michel Aoun a îndemnat Washingtonul "să acţioneze pentru a împiedica Israelul să continue atacurile asupra suveranităţii libaneze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici