Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din Polonia. Preşedintele conservator, în funcţie, se va lupta în turul doi cu primarul liberal al Varşoviei

  • Exit-poll-urile după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia sugerează că favoritul Andrzej Duda, a terminat primul, fără a avea suficiente voturi pentru a câştiga direct.
  • Duda, un conservator, se va confrunta cu primarul liberal al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, în turul doi în două săptămâni, relatează BBC.
  • Rezultatele preliminare sugerează că Duda a luat 45.73% din voturi şi Trzaskowski 28.51%, după numărarea a peste 82% din voturi.
2203 afișări
Imaginea articolului Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din Polonia. Preşedintele conservator, în funcţie, se va lupta în turul doi cu primarul liberal al Varşoviei

Prezenţă la vot a fost ridicat, în ciuda coronavirusului şi a restricţiilor de distanţare socială.

Preşedintele Duda este un aliat al partidului naţional al legii şi dreptăţii (PiS), iar dacă pierde, opoziţia ar putea impune schimbări majore în politica poloneză. Preşedintele are puterea de a impune legislaţie, astfel încât realegerea lui Duda este vitală pentru PiS.

Între timp, Trzaskowski s-a angajat să vindece problemele cu Uniunea Europeană. Aliaţii lui Duda s-au confruntat frecvent cu blocul în legătură cu reformele controversate ale sistemului judiciar şi din mass-media. Trzaskowski s-a ridicat rapid în sondaje după ce s-a înscris în cursa prezidenţială în luna mai. Anterior membru al guvernului Platformei Civice a lui Donald Tusk, el a câştigat cursa capitalei pentru primărie în 2018 promiţând  „Varşovia pentru toţi”.

Săptămâna trecută, Duda a călătorit la Washington şi a primit aprobarea preşedintelui Donald Trump.

"Face o treabă grozavă", a spus preşedintele Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici