RIA Novosti, înainte de întâlnirea Trump-Putin: Moscova este pregătită să discute despre presupusele ingerinţe ruse în scrutinul din SUA

Rusia este pregătită să discute cu oficialii americani pe tema acuzaţiilor privind presupusele ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA, a relatat agenţia RIA Novosti, cu scurt timp înainte de întrevederea între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump.

334 afișări
Imaginea articolului RIA Novosti, înainte de întâlnirea Trump-Putin: Moscova este pregătită să discute despre presupusele ingerinţe ruse în scrutinul din SUA

RIA Novosti: Moscova este pregătită să discute despre presupusele ingerinţe ruse în scrutinul din SUA

"Suntem pregătiţi să discutăm, să ne asumăm obligaţii mutuale de neintervenţie în afacerile interne", potrivit unui oficial rus, citat de agenţia RIA, informează Reuters pe pagina electronică.

Sursa citată a mai declarat că, în cursul întrevederii Putin-Trump, partea rusă va propune reluarea dialogului cu SUA în ceea ce priveşte stabilitatea strategică şi ar dori să abordeze chestiuni privitoare la Siria şi Iran.

La rândul său, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru postul RT că Moscova speră că va exista "voinţă politică" pentru abordarea chestiunii "normalizării relaţiilor" între cele două state.

"Ştiţi că relaţiile (ruso-americane) sunt într-o stare proastă şi că Rusia nu a iniţiat prăbuşirea relaţiilor noastre", a mai afirmat oficialul de la Kremlin.

Peskov a mai afirmat că discuţiile privind Siria între cei doi lideri vor fi dificile din cauza poziţiei Washingtonului faţă de Iran, un actor important în cadrul conflictului sirian.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să se întâlnească luni la Helsinki cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile bilaterale între cele două puteri globale.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2017, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici