Ricină, descoperită în scrisori ce conţineau ameninţări la adresa primarului New York-ului

Două scrisori ce conţineau ameninţări la adresa primarului New York-ului, Michael Bloomberg, dintre care una îi era adresată lui. iar alta unui lobbyist care lucrează la campania sa de control al armelor, conţineau ricină, au declarat miercuri autorităţile, citate de New York Times, în ediţia online.

336 afișări
Imaginea articolului Ricină, descoperită în scrisori ce conţineau ameninţări la adresa primarului New York-ului

Primarul New York-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima scrisoare a fost deschisă la un centru poştal din Lower Manhattan, vineri, a precizat poliţia. Deşi personalul acestui centru nu pare să se fi îmbolnăvit, câţiva poliţişti care au intrat în contact cu conţinutul scrisorii "au prezentat unele simptome uşoare în ziua următoare, inclusiv diaree" şi sunt trataţi în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din New York, Paul Browne, potrivit New York Times.

Cea de-a doua scrisoare, care a fost deschisă duminică la Washington, îi era aresată lui Mark Glaze, directorul grupului Primarul împotriva armelor ilegale, finanţat şi sprijinit de Bloomberg, au declarat oficialii. Cel care a deschis scrisoarea a fost Glaze, a declarat un oficial. Nimeni nu a fost însă rănit, a precizat Browne.

Conţinutul scrisorilor era identic, referindu-se la dezbaterea privind reglementarea armelor şi proferau ameninţări la adresa primarului Bloomberg, a declarat Browne.

Ambele scrisori au ştampila poştală de Louisiana, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.

Scrisorile conţineau "o substanţă uleioasă roz, portocalie", a adăugat Browne, care a fost identificată drept ricină, miercuri, de National Bioforensic Analysis Center din Maryland.

Browne a afirmat că poliţia investighează cazul împreună cu FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici