Rick Santorum, câştigător al scrutinului din Iowa după numărătoarea finală a voturilor

Candidatul la învestitura republicană pentru Casa Albă Rick Santorum a fost declarat câştigătorul scrutinului din 3 ianuarie din Iowa, devansându-l pe Mitt Romney care fusese declarat învingător în seara votului, au declarat reprezentanţi ai Partidului Republican.

159 afișări
Imaginea articolului Rick Santorum, câştigător al scrutinului din Iowa după numărătoarea finală a voturilor

Rick Santorum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul rezultat al scrutinului din Iowa, certificat de Partidul Republican, arată că Santorum l-a devansat pe Romney cu 34 de vorturi, însă rezultatele voturilor a opt dintre cele 1.774 de circumscripţii nu pot fi găsite, conform partidului.

Conform numărătorii finale, Rick Santorum a obţinut 29.839 de voturi, iar Mitt Romney 29.805.

În seara scrutinului, pe 3 ianuarie, Romney fusese declarat câştigător, cu opt voturi în avans în faţa lui Santorum.

Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts şi favorit în scrutinul primar republican, a câştigat până acum alegerile din New Hampshire.

El îşi devansează concurenţii în sondajele efectuate înaintea scrutinului care va avea loc sâmbătă în South Carolina.

Hogan Gidley, directorul de comunicare al lui Rick Santorum, a declarat că victoria din Iowa confirmă că nu este neapărat necesar ca Romney să fie preferinţa conservatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici