„Ridicaţi-vă, voi, cei ce refuzaţi sclavia!”. O organizaţie care se opune regimului de la Phenian a format un guvern nord-coreean în exil | VIDEO

O organizaţie nord-coreeană a declarat că a format un guvern în exil, transmite AFP.

2035 afișări
Imaginea articolului „Ridicaţi-vă, voi, cei ce refuzaţi sclavia!”. O organizaţie care se opune regimului de la Phenian a format un guvern nord-coreean în exil | VIDEO

„Ridicaţi-vă, voi, cei ce refuzaţi sclavia!”. O organizaţie care se opune regimului de la Phenian a format un guvern nord-coreean în exil

Organizaţia de Apărare Civilă Cheolima, care oferă asistenţă nord-coreenilor fugiţi din ţară, a postat online, vineri, o înregitrare video în care anunţă că a format un „guvern provizoriu”.

Guvernul în exil şi-a luat numele „Eliberaţi Joseon”.

Joseon este vechea denumire dinastică a Coreei şi face referire la Dinastia Joseon, care a durat cinci secole, din 1392 şi până în 1897.

Organizaţia Cheolima a atras atenţia publică în 2017, după ce a publicat un video cu Kim Han-sol, fiul cel mare al lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean, precizând că îi oferă protecţie acestuia.

Kim Jong-nam a fost asasinat în 2017 pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur cu un agent neurotoxic, crimă despre care autorităţile sud-coreene susţineau că ar fi fost comandată de Kim Jong-un.

„Ne dedicăm în totalitate abolirii acestui rău absolut, care este o pată pe sufletul omenirii”, citeşte de pe o foaie, în înregistrare, o femeie cu chipul cenzurat, îmbrăcată în tradiţionalul hanbok. „Suntem singurii reprezentanţi legitimi ai poporului din Nord. Joseon va fi eliberată! Ridicaţi-vă! Ridicăţi-vă, voi, cei ce refuzaţi sclavia!”, se mai arată în mesajul organizaţiei Cheolima.

Nu se cunosc prea multe informaţii privind activitatea organizaţiei, desi unele voci sunt de părere că ar fi o extensie a serviciilor secrete din Coreea de Sud, subliniază AFP.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici