Rio de Janeiro vrea să lanseze aplicaţia prin care îţi rezervi un loc pe plajă, pentru a respecta distanţarea socială

  • În Rio de Janeiro s-ar putea folosi tehnologia pentru respectarea distanţării sociale pe plaje.
  • Primarul din Rio de Janeiro a spus că se lucrează la crearea unei aplicaţii prin care se poate rezerva un loc pe plajă.
  • Brazilia se află pe locul al doilea, după SUA, la numărul de cazuri de coronavirus, ţara având peste 3 milioane de infectări şi mai mult de 100.000 de decese.
217 afișări
Imaginea articolului Rio de Janeiro vrea să lanseze aplicaţia prin care îţi rezervi un loc pe plajă, pentru a respecta distanţarea socială

Profimedia

Eşti un împătimit al mersului la plajă, dar totuşi îţi e teamă de aglomeraţii pentru că te-ai putea infecta cu noul coronavirus? Cu siguranţă ţi-ai dori să mergi în Rio de Janeiro, asta dacă epidemia din Brazilia nu va mai fi un impediment pentru tine, iar planul primarului de acolo – o aplicaţie mobilă - va da roade. Mersul pe plajele celebre din Rio de Janeiro, în ciuda epidemiei de Covid-19 din Brazilia, ar putea fi mai safe. Acolo, se lucrează la lansarea unei aplicaţii prin care îţi poţi rezerva un loc pe plajă şi astfel ar fi respectată distanţarea socială, iar riscul de infectare ar fi mai mic, scrie Reuters
 
Plajele de la Rio au în prezent un sistem de restricţii sanitare. Vizitatorii şi localnicii pot înota şi practica sporturi individuale pe nisip în timpul săptămânii, dar sporturile care se practică în echipă se pot juca doar de luni până vineri. Comercianţii pot vinde băuturi, dar nu şi alcoolice.
 
Singurul lucru pe care nimeni nu are voie să îl facă din cauza epidemiei de coronavirus, cel puţin oficial, este statul la plajă. Totuşi, plajele de la Rio au fost pline în ultima perioadă, în special în weekend, deoarece vizitatorii ignoră restricţiile care vizează combaterea coronavirusului în ţara care înregistrează peste 100.000 de decese.
 
Acum, oficialii oraşului speră să apeleze la tehnologie pentru a ajuta la respectarea măsurilor de distanţare socială, inclusiv a condiţiilor corespunzătoare pentru a face plajă. „Oamenii vor putea ocupa zone marcate în funcţie de momentul sosirii şi, de asemenea, vor putea rezerva printr-o aplicaţie. Astfel vom putea organiza mai bine ceva ce azi nu funcţionează“, a spus, luni, primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici