Riscul de sărăcie în Germania era în 2010 mai mare decât în Franţa

Aproximativ 16 la sută dintre locuitorii Germaniei trăiau sub pragul de sărăcie în 2010, mai mulţi decât în Franţa, în timp ce în România procentul era de peste 22 la sută, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul federal german pentru statistici Destatis.

132 afișări
Imaginea articolului Riscul de sărăcie în Germania era în 2010 mai mare decât în Franţa

Riscul de sărăcie în Germania era în 2010 mai mare decât în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La nivelul Uniunii Europene, ca şi la nivelul zonei euro, 16,9 la sută din populaţie trăia sub pragul de sărăcie, afirmă Destatis într-un comunicat, ce compilează date din 2010, prin urmare de dinainte de agravarea crizei în mai multe ţări din zona euro.

Franţa se situează sub media europeană, cu 14 la sută din populaţie sub acest prag, acelaşi nivel ca în Suedia.

Proporţia locuitorilor aflaţi sub pragul de sărăcie este cea mai scăzută în Cehia (9,8 la sută), Olanda (11 la sută), Austria (12,6 la sută), Danermaca şi Slovenia (13 la sută).

La cealaltă extremitate a tabloului figurează Bulgaria (22,3 la sută), România (22,2 la sută), Spania (21,8 la sută) şi Grecia (21,4 la sută).

Potrivit unei definiţii europene, o persoană riscă să alunece în sărăcie atunci când venitul său (inclusiv ajutoarele sociale) este mai mic de 60 la sută din venitul mediu al populaţiei ţării respective, aminteşte Destatis.

Pentru Germania, acest prag era evaluat în 2010 la un venit mediu anual de 11.426 de euro, respectiv 952 de euro pe lună. Pentru Franţa, acesta se ridica la 11.997 de euro pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici