Rishi Sunak a reconfigurat priorităţile Guvernului britanic, în eforturile de relansare a economiei

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a efectuat miercuri o restructurare a Guvernului, în eforturile de relansare a economiei şi de reducere a tarifelor la energie, în perspectiva scrutinului parlamentar din 2024.

848 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak a reconfigurat priorităţile Guvernului britanic, în eforturile de relansare a economiei

Rishi Sunak a creat un Departament responsabil de securitatea energetică şi eliminarea emisiilor puluante, care va fi condus de Grant Shapps, fost secretar de stat pentru Mediul de Afaceri. Au fost înfiinţate alte trei portofolii, inclusiv unul pentru Ştiinţă şi Inovare, potrivit agenţiei Reuters.

Acţiunile se înscriu în cadrul eforturilor premierului Rishi Sunak de redresare a economiei Marii Britanii, afectată grav de inflaţie şi de stagnarea activităţilor, pe fondul majorării preţurilor la energie.

Rishi Sunak este supus presiunilor pentru a demonstra ideea sa că Marea Britanie poate profita de pe urma retragerii din Uniunea Europeană (Brexit) prin dezvoltarea de noi parteneriate comerciale.

"Guvernul trebuie să reflecte priorităţile cetăţenilor britanici şi să fie reconfigurat astfel încât să furnizeze rezultate în funcţie de aceste priorităţi. Aceste modificări vor mobiliza echipe pe teme necesare construirii unui viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri", a afirmat Rishi Sunak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici