Rishi Sunak aruncă vina pe grevişti pentru listele NHS de aşteptare şi spune că nimeni nu ar trebui să-i ţină prelegeri Marii Britanii privind protejarea mediului: ,,care ţară din G7 s-a decarbonizat cel mai rapid în ultimii ani? Marea Britanie"

  • Rishi Sunak a semnalat că se va lupta să atingă două dintre cele cinci priorităţi ale sale.
  • Priorităţile sale sunt reducerea la jumătate a inflaţiei până la sfârşitul anului şi reducerea listelor de aşteptare ale NHS în Anglia.
  • Prim-ministrul britanic a dat vina pe lucrătorii din NHS pentru listele lungi de aşteptare
451 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak aruncă vina pe grevişti pentru listele NHS de aşteptare şi spune că nimeni nu ar trebui să-i ţină prelegeri Marii Britanii privind protejarea mediului: ,,care ţară din G7 s-a decarbonizat cel mai rapid în ultimii ani? Marea Britanie"

Rishi Sunak, Facebook

Criza economică post-Brexit din Marea Britanie se agravează pe zi ce trece. Rishi Sunak este al patrulea prim-ministru care trebuie să gestioneze situaţia economică dificilă şi nu prea pare să o facă bine. 

Parlamentarul conservator Grant Shapps a spus că ar fi „iresponsabil” ca guvernul britanic să nu se acorde noi licenţe de petrol şi gaze în Marea Nordului şi a insistat că Regatul Unit „ va îndeplini în continuare ţintele nete de zero carbon”. 

Listele de aşteptare sunt lungi din cauza greviştilor, acuză premierul 

Rishi Sunak, aflat la un interviu cu Nick Ferrari,  a comunicat că ,,inflaţia nu scade atât de repede pe cât şi-ar dori, dar a spus că încă crede că oamenii pot „vedea lumina la capătul tunelului”.

Premierul a dezvăluit  cele cinci priorităţi: „Cea mai importantă este inflaţia”, adăugând că intenţionează să reducă la jumătate inflaţia şi a spus că guvernul face progrese.

Pe de altă parte, Nick Ferrari i-a spus premierului că listele de aşteptare ale Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia (NHS) au crescut la 7,2 milioane de când Sunak a intrat în funcţie. 

Rishi Sunak spune că pentru creşterea listelor de aşteptare  sunt de vină sindicatele. 

,,Da, iar acum sunt 7,9 [milioane] de liste de aşteptare date sau primite. Dar dacă te uiţi la ce s-a întâmplat Nick, voi fi complet sincer cu toată lumea, dacă te uiţi la ce s-a întâmplat, am făcut progrese. 

Practic, noi a eliminat numărul de oameni care aşteptau un an şi jumătate şi facem progrese în scăderea numărului total. Ce s-a întâmplat? Am avut acţiuni sindicale, acum avem greve.

Am acceptat recomandările de la organizaţiile independente de evaluare a salariilor, sunt încântat că asistentele şi un milion de alţi lucrători NHS au acceptat oferta de salariu a guvernului şi lucrează cu adevărat.

Este greu de livrat pacienţilor, dar, din păcate, încă mai avem grupuri de oameni care nu fac asta şi sunt izbitori şi acesta este motivul pentru care listele de aşteptare cresc.

Este la fel de simplu". 

Rishi Sunak s-a săturat de insistenţele ONU privind clima 

Potrivit The Guardian, Rishi Sunak a criticat insistenţele ONU pentru reducerea emisiilor de carbon. 

,,Regatul Unit nu ar trebui să ia prelegeri de la nimeni privind politicile ecologice", spune Sunak.

Prim-ministrului i s-a spus la Radio LBC că şeful ONU a numit ţările care cresc producţia de combustibili fosili drept „radicali cu adevărat periculoşi”.

,,Ceea ce i-aş spune, nu doar lui, ci tuturor,  este să ne uităm la dosar. Care ţară din G7, dintre America, Italia, Franţa, Germania, noi, Canada, Japonia – care dintre aceste ţări s-a decarbonizat cel mai rapid în ultimii ani sau decenii? Care? Marea Britanie, nu?

Deci, nu ar trebui să luăm nicio prelegere de la nimeni despre palmaresul nostru. Recordul nostru este fantastic. 

Cred 100% că ceea ce fac este corect", a adăugat premierul privind chestiunea acordării de noi licenţe pentru extragerea de petrol şi gaze în Marea Nordului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici