Robert Mueller respinge informaţiile apărute în presă potrivit cărora Donald Trump l-ar fi îndemnat pe fostul său avocat să mintă

Biroul procurorului special Robert Mueller a dat publicităţii un comunicat prin care contestă acurateţea informaţiilor din presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres.

399 afișări
Imaginea articolului Robert Mueller respinge informaţiile apărute în presă potrivit cărora Donald Trump l-ar fi  îndemnat pe fostul său avocat să mintă

Robert Mueller respinge informaţiile din presă potrivit cărora Donald Trump l-ar fi îndemnat pe fostul său avocat să mintă

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Potrivit materialului publicat de BuzzFeed, în cursul audierilor de către echipa procurorului special Mueller, Cohen ar fi recunoscut că a primit astfel de instrucţiuni de la Trump.

Comunicatului de vineri seara din partea biroului lui Mueller nu menţionează vreo eroare specifică, relatează agenţia The Associated Press.. Purtătorul de cuvânt al procurorului special, Peter Carr, afirmând că: "Descrierea de către BuzzFeed a unor declaraţii specifice ale biroului procurorului special şi caracterizarea documentelor şi a mărturiilor obţinute de acest birou, referitoare la mărturia lui Michael Cohen, sunt lipsite de acurateţe".

Pe de altă parte, Ben Smith, editorul şef al BuzzFeed, a reacţionat prompt, spunând că publicaţia susţine în continuare că informaţiile pe care le-a publicat sunt corecte.

"Ca răspuns la declaraţia din seara aceasta din partea purtătorului de cuvânt al consiliului special: Susţinem relatarea noastră şi sursele care au stat la bază ei, şi îl îndemnăm pe procurorul special să clarifice ce anume contestă", a transmis Ben Smith pe Twitter.

Trump a respins acuzaţiile fostului sau avocat Michael Cohen, acuzându-l că "minte" pentru reducerea pedepsei de condamnare la închisoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a catalogat drept "absolut ridicole" informaţiile publicate de BuzzFeed News, informează Fox News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici