Roberto Colaninno, celebrul antreprenor italian şi CEO al Piaggio, a murit la vârsta de 80 de ani

Roberto Colaninno, CEO al producătorului de vehicule Piaggio, a murit vineri, la vârsta de 80 de ani.

362 afișări
Imaginea articolului Roberto Colaninno, celebrul antreprenor italian şi CEO al Piaggio, a murit la vârsta de 80 de ani

Sursa foto: Twitter

Firma de investiţii a lui Colaninno, Immsi SpA, a anunţat moartea sa sâmbătă dimineaţă într-un comunicat de presă, dar nu a oferit detalii suplimentare.
 
Colaninno şi-a început cariera în afaceri ca director general al producătorului italian de componente auto Fiaam, înainte de a-şi înfiinţa propriul producător de componente, Sogefi, la începutul anilor 1980.
 
El şi-a câştigat faima internaţională în 1999, când compania sa IT Olivetti a preluat monopolul italian de telecomunicaţii de atunci, Telecom Italia, o companie puţin mai mare decât aceasta. Achiziţia a avut o valoare de 58 de miliarde de dolari, fiind cea mai mare preluare a unei companii de până acum.
 
Achiziţia a fost considerată un moment definitoriu pentru capitalismul italian şi vest-european. Euro fusese lansat ca monedă la începutul acelui an.
 
Colaninno a fost forţat să părăsească Telecom Italia în 2001, iar investitorii săi au vândut compania. Însă, în următorii ani, a achiziţionat compania de investiţii Immsi SpA şi Piaggo, care produce scutere Vespa. El a fost responsabil de extinderea operaţiunilor companiei în ţări precum Vietnam şi India, potrivit CNN.
 
În 2013, Colaninno a primit Premiul Leonardo, o distincţie acordată de guvernul italian unor persoane pentru promovarea imaginii ţării pe plan internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici