VIDEO  „Roboţii ucigaşi”, acceptaţi în San Francisco: modelul care a ucis un lunetist în 2016

Consiliul Local din San Francisco a votat pentru a permite poliţiei oraşului să folosească roboţi ucigaşi.

1243 afișări
Imaginea articolului „Roboţii ucigaşi”, acceptaţi în San Francisco: modelul care a ucis un lunetist în 2016

Prevederea va oferi poliţiei posibilitatea de a folosi roboţi echipaţi cu explozibili în circumstanţe extreme. Poliţia oraşului a declarat că în prezent nu utilizează niciun robot cu forţă letală.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că „roboţii ar putea fi echipaţi cu încărcături explozive”. În plus, roboţii ar putea fi folosiţi pentru „dezorientarea suspecţilor violenţi, înarmaţi sau periculoşi care prezintă un risc pentru viaţa umană”.

Măsura a fost adoptată, cu un amendament care specifică că ofiţerii pot folosi roboţi doar cu forţă letală, însă abia după ce au folosit o detensionare alternativă.

Robotul este folosit în alte părţi ale SUA

Consiliul a decis, de asemenea, că doar un număr limitat de ofiţeri de rang înalt poate autoriza utilizarea acestuia. Acest tip de robot letal este deja folosit în alte părţi ale Statelor Unite.

În 2016, poliţia din Dallas, Texas, a folosit un robot înarmat cu explozibili C-4 (un model fabricat de Northrop Grumman - imagini, mai jos), pentru a ucide un lunetist care omorâse doi ofiţeri şi i-a rănit pe alţii.

Guvernul federal a furnizat de ceva vreme echipamente militare, uniforme de camuflaj, baionete şi vehicule blindate, pentru a ajuta forţele locale de aplicare a legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici